• iWIW
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Vimeo
  • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Harmony-tanfolyam - 2010. 12. 04.

 

Folyik a munka December hónap általában az ünnepi készülődés jegyében telik mindenkinél. A műkörmösök, illetve a szépségipar egyéb ágazataiban dolgozók rengeteget dolgoznak ilyenkor, hiszen a hölgyek szeretnek megszépülni az ünnepekre és felfrissülve megkezdeni az új esztendőt.

A december elejére szervezett kombinált díszítő tanfolyamom az ünnepek jegyében zajlott. Igyekeztem olyan mintákat összeválogatni, ami szalonban is gyorsan elkészíthető, mégis látványos. A saját tapasztalatomból kiindulva a Vendégek nagy része szereti, ha van valamilyen díszítés a körmén. De sokan az egyszerű, elegáns és visszafogott dekorációt választják. Ezért is döntöttem úgy, hogy elsősorban rövid idő alatt elkészíthető mintákat mutatok be.

A tanfolyam témája elég összetett volt. Az érdeklődők megismerkedhettek a Harmony Gelish leoldható lakkzseléjének használatával és számtalan díszítési lehetőségével. A hagyományos zselékhez hasonlóan a Gelishsel is készíthetünk különböző technikákkal színátmenetet. Különböző hatásokat érhetünk el, ha egy matt és egy selyemfényű vagy csillámos Gelishsel készül a színátmenet. Ezekre is mutattam több példát, illetve mindenki kipróbálhatta, milyen hatást érhetünk el, ha az csillámos effektszíneket is használjuk a díszítés során.

Ezután színes porcelánporokból készítettünk színátmenetes háttereket. Sokan kedvelik szalonban az így készült körmöket. Hasznos lehet ismerni ezt a technikát, mivel a mindennapi munkánk során nagy segítségünkre lehet azoknál a Vendégeknél, akik szeretik a színes körmöket, de nem feltétlenül ragaszkodnak a felületi díszítésekhez. ;)

A tipek alapozásához elsősorban karácsonyi és szilveszteri színvilágú alapanyagokat használtunk. Piros, zöld, narancssárga, bronz, gyöngyházfehér, törtkagylók, hologramos csillámok, sötétkék, fekete, ezüst csillámok... Az elkészült alapokra különféle ünnepi témájú díszítések kerültek. Fagyalbogyó, hólepte fagyal bokrok, hópelyhek, fenyőág, fenyőfadíszek, hangjegyek, álarc, tűzijáték, pezsgőspoharak, lóhere… és még hosszasan sorolhatnám.

Folyik a munka A Harmony Referenciaszalonban gondoskodtak a tanulni vágyók kényelméről és az alapanyagok bőséges választékáról. Az érdeklődők kipróbálhattak mindent, ami jelenleg a hazai kizárólagos forgalmazónál elérhető és beszerezhető. Mind az anyagokat, mind pedig az eszközöket.

A kínálatból legnépszerűbb anyag a Gelish lakkzselé és a zselét megkötő LED lámpa volt... :D

Remélem, hogy a tanfolyam alatt elsajátított díszítési technikák és minták az év végi nagy „hajrában” mindenkinek segítségére voltak és a Vendégek legnagyobb örömére egyszerű, de annál látványosabb ünnepi díszítések készültek a szalonokban. ;)

Szeretettel várok mindenkit a következő kombinált képzésre is, aminek a témája a farsang és a Valentin-nap, valamint egy kis tavaszváró ízelítő lesz!

Most szólj hozzá!