• iWIW
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Vimeo
  • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Tavaszból a nyárba – divatfotózás

 

„Tavaszból nyárba” Fotó: Szabó Zsuzsanna Ennek a fotózásnak egy elég kalandos előélete van, néhány szóban megpróbálom összefoglalni Nektek. ;)

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület (MOSZI) minden évben tavasszal (általában márciusban) és ősszel (általában októberben) rendez a kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakemberek részére egy kiállításból, szakmai előadásokból, illetve különböző kategóriák versenyéből álló rendezvényét. Annyit érdemes tudni, hogy az Ipartestület idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, ezért nagyszabású és összevont rendezvényt szervezett a szépségiparban tevékenykedők és az érdeklődők részére. A kéz- és lábápolók, műkörömépítők mellett kozmetika, sminkes és fodrász szakmák is megjelentek volna.

Első rendezvényét március 07-ére tervezte, akkor még „Virágkarnevál” témával a díszítő versenyen indulóknak. Sajnálatos módon elmaradt, mivel ebben az időben a körmösök részére több alapanyagokat forgalmazó cég megszervezte a saját rendezvényét és versenyét. Nemsokára megszületett az új időpont, viszont a téma is megváltozott, ekkor már „Tavaszból a nyárba...” volt a kiírásban.

Eredetileg a díszítő versenyre jelentkeztem, aztán kacérkodni kezdtem a technikai verseny gondolatával. Korábbi bejegyzéseimből már olvashattátok, hogy időközben részt vettem egy technikai versenyfelkészítő tanfolyamon is. Sajnos nem sikerült találnom elég gyakorlómodellt, így a technikai versenyre való felkészülésem nem sikerült.

Ekkor jött egy mentőöv, a MOSZI kibővítette a június 06-ára áttett versenyét egy csapatversennyel, ahol is a szépségiparban tevékenykedő 4 fő szakmának együttesen kell a témát megjelenítenie. A „Tietek a pálya – szárnyaljon a fantázia” remek lehetőségnek bizonyult, főleg ezzel a hálás témával.„Tavaszból nyárba” Fotó: Szabó Zsuzsanna

Nagyon kevés idő maradt a verseny időpontjáig és még nem volt sehol a „csapatom”. De aztán szerencsére a csapat rám talált. Viszont így le kellett mondanom arról, hogy a saját megszokott modellemmel indulhassak. Szerencsére a sminkes által kiszemelt modellnek gyönyörű kezei, ujjai és szép, szabályos körmei voltak, így megnyugodhattam. A másik nagy izgalmat az adta, hogy a 4 szakmából tulajdonképpen 2 szakmát elvállaltam, vagyis a 4 fős csapat így 3 fős lett, a 4 részfeladatból 2-ben nekem kell helytállnom. Ez pedig nem más, mint a műkörömépítés és -díszítés, valamint a pedikűr és a lábkörmök díszítése a témához illően. Megterveztük és igyekeztünk igazságosan elosztani a 6,5 órás versenyidőt, hogy mindenkinek elegendő idő jusson a saját feladatára.

A következő izgalom és elkeseredés akkor jött, amikor kb. 1 héttel a verseny időpontja előtt kiderült, kevés csapat jelentkezett. Tudom, hogy nem egyszerű megszervezni ezt a csapatmunkát, de ennek ellenére nem teljesen értettük a szakmabeliek érdektelenségét. Mivel mi voltunk az egyik leglelkesebb csapat, így az Ipartestület felkért minket arra, hogy a kiírásnak megfelelően készítsük el a versenymunkát egy bemutató keretében. Rövid gondolkodás után igent mondtunk, mert azért valljuk be, nem mindennap jön szembe az ember lányával egy ilyen felkérés! :D

Úgyhogy ez a kb. 2 hetes felkészülés tartogatott hideget és meleget, igazi hullámvölgy volt, hol fent voltunk és jól haladtunk, hol pedig lent voltunk és jöttek sorra a váratlan események. De úgy szép az élet, ha zajluk – szokták mondani! És mennyire igaz... ;)

Már csupán néhány nap volt a Bemutatóig, mindannyian elpróbáltuk a saját munkánkat. Nekem sajnos nem volt lehetőségem a modellen elkészíteni a körmöket és díszíteni azokat, de modellemmel (akivel már jól összeszokott kis csapatot alkotunk) szerencsére sikerült. Készítettem arról is külön fotókat, azokat is megosztom majd Veletek...

Vasárnap lett volna a verseny, pénteken pedig kaptunk 1 telefonhívást, hogy sajnos az egész rendezvény el fog maradni. A helyszín a Hajógyári Szigeten lett volna, a Duna magas vízállása és a várható áradások miatt még aznap lezárták a Szigetet, így nincs helyszín. Már akkor tájékoztattak az új időpontról és jelezték, hogy addigra újra módosul a téma is.

„Tavaszból nyárba” Fotó: Szabó Zsuzsanna Ezt követően döntöttünk úgy, ha már úgyis megvan a ruha, mindenki felkészült, adott a megfelelő modell is, akkor el fogjuk készíteni a tervezett versenymunkánkat és egy vidám hangulatú fotózás keretében megörökítjük magunknak. ;)

Szokás szerint nagy hajrában kellett elkészíteni. Pénteken fixálódott le az időpont. Nekem vasárnap délután meg kellett építeni az alapkörmöt, mert a hétfői fotózás napján nem fért volna bele időben. Szegény Evónak (Vogel Evelin modell) még sosem voltak műkörmei, én meg rögtön megajándékoztam egy több cm hosszú hegyes zöld stilettóval. De hősiesen állta a sarat, le a kalappal előtte! Este elváltunk, reggel ismét nálam kezdett, elkészítettem a díszítést. Tudtam, hogy szoros lesz az ütemterv, ezért az eredeti elképzeléshez képest jóval rövidebb körmöt építettem, hogy a hétfői díszítésnél nyerjünk egy kis időt. Bőven időben végeztünk, úgyhogy én át is adtam Evót a sminkes kolleginának (Makovics Dórinak), ő pedig elfuvarozta utána a fodrászhoz (Tóth Beatrix)...

A fotóstúdióban (Zebrart) aztán ismét nagy hajtás következett a fotózás előtt. Modell öltöztetése, a 3d díszítések rögzítése a gyűrűsujjakra, a műszempilla felragasztása, púder az arcra, a virágok rögzítése a hajba... Szerintem mindenki el tudja képzelni azt a sürgés-forgást! :D

Közben megérkezett a tüneményes fotósunk (Szabó Zsuzsanna) is, úgyhogy kezdődhetett a fotózás. Erről már néhány fotót feltettem korában, ott láthatjátok, kb. hogyan is zajlik egy műtermi fotózás. ;)

A végeredmény nagyon jó lett, mindenki fellélegezhetett és megnyugodhatott végre! Csak szegény modell nem. A póthaj és a smink viszonylag könnyen eltávolítható, de sajnos a köröm nem. A helyszínen lerövidítettem, hogy létezni tudjon, másnap pedig megsemmisítettük az egészet...

Úgyhogy mi végeztünk, túl vagyunk rajta, már csak a fotósnak van dolga a képekkel. Néhányat már megkaptunk, nagyon jók lettek!

Köszönöm Dórinak a szervezést és a gyönyörű sminket, Evonak a türelmet, Zsuzsinak a remek fotókat és Beának pedig a nagyon látványos hajkölteményt! Remek csapatot alkottunk, remélem még fogunk együtt dolgozni!

Most szólj hozzá!