• iWIW
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Vimeo
  • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Tavaszi színek kavalkádja – bátran a műkörmökre is

 

Tavaszi színek kavalkádja Több Vendégem mondta már, hogy szépek a zöld színeim, de valahogy a zöldet nem igazán tudják elképzelni körmön. Innen jött az ötlet, hogy készítek néhány épített hosszú hegyes műkörmöt, amin elsősorban a zöld árnyalatai és a sárga színek lesznek a főszereplők.

Az egyiket egészen nagy méretben készítettem el átlátszó, zöld csillámos szabadszéllel. A borítóréteg alá zöld-sárga-fehér színátmenetes leveleket „festettem” porcelánnal, amiket fehér és fekete akrillal körbekontúroztam. Kikeményedés után formára reszeltem, majd akrilfestékkel hosszú leveleket festettem rá. A levelekhez 4-5 féle zöld színt, napsárgát, fehéret használtam, majd fekete festékkel kontúroztam. Miután elkészült és megszáradt, fényzselével vontam be. A fényzselére ezután mályva, barack, pasztell sárga és fehér porcelánporok felhasználásával virágokat készítettem különböző méretben és magasságban.

Annyira jól sikerült, hogy pár pillanat alatt át is alakítottam medállá. ;)

Az összes vendégemnek megtetszett a mintadarab alapján a zöld és a sárga szín. Egyből el tudták képzelni, milyen is lehet egy zöld műköröm. Most jöttek az újabb elbizonytalanodások. Gyönyörű a minta, de nem tudják elképzelni, hogy ez rövid körmökön is jól mutathat. Mivel nekem is szívemhez nőtt a medál és éppen aktuális volt új körmöket készítenem saját magamnak, így, amint lett egy kis szabadidőm, elkezdtem a minta alapján elkészíteni a saját körmeimet... Rövidebb hosszt választottam. Mostanában a nagy kedvencem az úgynevezett pipe elnevezésű, félbevágott csőhöz leginkább hasonlító körömforma. Természetesen a mostani körmöm is ilyen formájú lett. Zöld csillámos szabadszél, sárga + zöld jégfóliával még izgalmasabbá téve, barack színű körömágy-hosszabbító porral. A köröm elkészítésének menete tulajdonképpen teljesen megegyezik a medálnál fentebb leírtakkal. Csupán annyi különbséggel, hogy ebben az esetben nem épített stiletto, hanem pipe formájú épített műköröm készült. De a díszítés menete az tulajdonképpen ugyanaz, csak a beépített levélmintákat hagytam ki. Azok helyére került a jégfólia. ;)

Úgy tűnik újabban a csillámos, de áttetsző ún. üveghatású szabadszél a favorit nálam, természetesen némi színben harmonizáló jégfóliával megbolondítva. A díszített műkörmöket az utóbbi időben hasonló alappal készítettem el, mivel itt a tavasz, a napsütés. A napfény gyönyörűen tükröződik vissza az átlátszó csillámos körmök felületén. Ha pedig olyan szögben éri, akkor sejtelmesen csillan át rajta. Az „üvegkörmök” pedig tulajdonképpen szinte bármilyen színben elkészíthetőek egy kis liquid színező és csillám segítségével...

Most szólj hozzá!