• iWIW
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Vimeo
  • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Körömágy-hosszabbítás

 

Ezt a technikát alkalmazom abban az esetben, ha a vendégnek nincs kellően hosszú körömágya, ennek ellenére hosszú, kecses műkörmökre vágyik. A körömágy hosszabbítása készülhet zseléből és porcelánból egyaránt. Ma a piacon jelen levő gyártóknak és forgalmazóknak köszönhetően több színárnyalatban is elérhetők a körömágy hosszabbításához szükséges műköröm alapanyagok. Az élénk pinktől a természetesebb hatású rózsaszínen át a hússzínig minden megtalálható a palettán. Sőt ma már a legtöbb cég ezeknek a csillámos változatát is kínálja már.

A cél minden esetben az, hogy a körömágyat optikailag megnyújtsuk, ezáltal takarásba kerül a köröm szabadszéli részének az a része, ami a természetes köröm növekedésével a műkörmöt viselők többségénél zavaró tényező. Ezt korábban különféle módszerekkel igyekeztek „eltakarni”. Ma már erre egyáltalán nincs szükség abban az esetben, amennyiben körömágy hosszabbításhoz alkalmas anyagot használunk.

A körömágy hosszabbítónak nagy fedőképességgel kell bírnia, a természetes köröm teljes egészében takarásba kerül. Körömágy hosszabbítás több okból is készülhet azon túl, hogy lenövésmentes hosszú műkörömmel örvendeztetjük meg a vendéget.

A körömrágás problémájával küszködőknek is megoldást jelenthet ez a technika. A fedő anyag alatt nem látszik a rágott köröm és ujjbegy. Ezenkívül azáltal, hogy a természetes köröm a műköröm alatt úgymond védve van, a saját köröm növekedése felgyorsul.

Körömágy hosszabbítás nem csupán fehér szabadszéllel készülhet, bármilyen díszítési technikát alkalmazhatunk.