• iWIW
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • Vimeo
 • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Lakkozás

 

A természetes körmök lakkozását általában manikűr előzi meg. Abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem készül manikűr, akkor mindenképpen szükséges egy alapos kézmosás a köröm zsírtalanítása miatt. A kézmosás után a körmöket teljesen szárazra kell törölni. A fentiekre azért van szükség, mert a lakkot zsírtalan és száraz felületre érdemes felvinni, különben nem tudunk hosszú ideig gyönyörködni a lakkozott körmökben.

Alapozás

A lakkozás első lépése minden esetben az alapozó lakkozás legyen. A jó alaplakk különféle hatóanyagokat tartalmaz, amivel nem csak elősegítjük a színes lakk tapadását és tartósságát, hanem egyúttal ápoljuk a körömlemezt.

Milyen körömproblémára milyen alaplakk ajánlott?

 • Vékony, puha körmökre – kalcium és protein tartalmú
 • Száraz, töredező körmökre – E és C vitaminnal dúsított hidratáló hatóanyagokat tartalmazó
 • Hámlós körmökre – E vitaminnal, Aloe Verával, proteinnel dúsított
 • Barázdált körömre – barázdakitöltő alaplakk, ami kisimítja a természetes körömlemez egyenetlenségeit

Az alaplakk mindig színtelen lakk és a körmök táplálásán túl nagy segítséget nyújt abban is, hogy megakadályozza az elszineződést. Az alaplakkal kezelt körmök felületét a színes lakk nem tudja elszínezni.

Amit a munkám során alaplakként használok

OPI Natural Nail Strengthener eszenciális keratin aminosavval gazdagított alaplakk, ami arra hivatott, hogy egy pótréteggel erősítse a körmök felszínét.

Az alaplakk megszáradása után felvihetjük a színes lakkot. A színes lakk felvitele két rétegben történik. Egyáltalán nem kell megrémülni attól, ha az első színes réteg nem egyenletes és még nem az üvegben látott színt adja vissza. Az egyenletes, csíkmentes színt a második réteg felvitele során fogjuk megkapni! A második réteg felvitele előtt minden esetben meg kell várni az első réteg száradását, különben az ecsettel elhúzhatjuk az előző réteget.

Az idei tél egyik nagy slágere, az OPI Espana kollekciójának E49 Manicurist of Seville darabja, azaz hétköznapi nevén Sangria árnyalat, ami természetesen már Körömstúdiónk kínálatában is megtalálható.

Fedőlakk

A fedőlakkot a színes rétegek száradását követően vihetjük fel a körömre. A fedőlakk tartóssá teszi a lakkozást, véd a lepattogásól, kopástól. Egy jól megválasztott fedőlakkal meghosszabbíthatjuk a lakkozást.

Amit a munkám során fedőlakként használok

OPI Top Coat, ami megnöveli az OPI körömlakk tartósságát, megakadályozza a körömlakk elkenődését, miközben egyenletesen szárít és magas fényt biztosít.

Gyorsszárító

Segítségével elérhetjük azt, hogy a vendég néhány perc múlva útra kész lehessen és drága idejéből ne kelljen arra akár egy órát is áldoznia, hogy a körömlakk száradására vár mozdulatlanul.

Amit a munkám során szárítóként használok

OPI DripDry™, ami egy Jojoba olajat és E vitamint tartalmazó olaj, amely nemcsak szárít, hanem finoman ápolja az oldalsó és hátsó bőrredőket, valamint megóvja azokat a berepedezéstől. Pipettás adagolója lehetővé teszi a szükséges mennyiség pontos adagolását.

Ápoló olaj

Befejező lépésként minden esetben vitaminos ápoló olajat masszírozunk a a körmöket körülvevő bőrbe. Az olaj táplálja a bőrt, véd a kiszáradástól. Használatával megelőzhető a bőr kiszáradása, berepedezése.

Lakkozás menete:

 1. zsírtalan és szárat felület kialakítása (manikűrrel vagy alapos kézmosással)
 2. ápoló alaplakk felvitele
 3. színes lakk felvitele két rétegben<6li>
 4. fedőlakk
 5. gyorsszárító
 6. vitaminos ápoló olaj alkalmazása