• iWIW
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • Vimeo
 • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Manikűr

 

A manikűr a természetes körömlemez rövidítését és formázását, a körömlemezre tapadt bőr feltolását, eltávolítást, igény esetén annak kivágását tartalmazza.

Manikűr fajtái

Klasszikus manikűr (hagyományos manikűr áztatással)

Meleg, bőrpuhítót is tartalmazó vízben áztatjuk a körmöket, miután a rövidítést, formázást és a körömlemezre tapadt bőr feltolását elvégezzük. A körömbőr mennyisége és a letapadás mértéke mindig egyénenként változó. A meleg víz és a bőrpuhító hatására könnyedén eltávolítható a körömbőr.

A körmöket manikűrözés utána polírozhatjuk, lakkozhatjuk is a vendég kérésének megfelelően. Befejező lépésként minden esetben vitaminos ápoló olajat masszírozunk a a körmöket körülvevő bőrbe. Az olaj táplálja a bőrt, véd a kiszáradástól. Használatával megelőzhető a bőr kiszáradása, berepedezése.

A klasszikus manikűr lépései

 1. a köröm hosszának rövidítése, formázása
 2. a letapadt körömbőr fellazítása
 3. áztatás
 4. a letapadt bőrdarabok eltávolítása
 5. körömerősítők, -ápolók használata igény szerint
 6. bőrtípusnak megfelelő tápláló, hidratáló krémezés
 7. polírozás vagy lakkozás igény szerint
 8. vitaminos ápoló olaj alkalmazása

Francia manikűr (korszerű manikűr áztatás nélkül)

A korszerű manikűr végeredménye tökéletesen megegyezik a klasszikus manikűrrel, csupán két dologban tér el. A köröm áztatása és a bőrvágó olló alkalmazása helyett a természetes körömlemez rövidítését és formázását követően bőroldó folyadékot használunk a letapadt bőr eltávolításához. A körmöket manikűrözés utána polírozhatjuk, lakkozhatjuk is a vendég kérésének megfelelően. Befejező lépésként minden esetben vitaminos ápoló olajat masszírozunk a a körmöket körülvevő bőrbe. Az olaj táplálja a bőrt, véd a kiszáradástól. Használatával megelőzhető a bőr kiszáradása, berepedezése.

A francia manikűr lépései

 1. a köröm hosszának rövidítése, formázása
 2. a letapadt körömbőr fellazítása
 3. a letapadt körömbőr eltávolítása bőroldó folyadék segítségével
 4. körömerősítők, -ápolók használata igény szerint
 5. bőrtípusnak megfelelő tápláló, hidratáló krémezés
 6. polírozás vagy lakkozás igény szerint
 7. vitaminos ápoló olaj alkalmazása

Hasznos információk

Milyen színek illenek a különböző körömformákhoz?

Az intenzív színek, mint például az élénk piros, vagy vörös, leginkább a rövid, kerekre formázott körmökön érvényesülnek. A világosabb, természetes pasztellárnyalatok a kissé hosszabb, ovális vagy enyhén mandulaformájú körmökön mutat leginkább.

Természetesen a körömlakk színének kiválasztását befolyásolja az aktuális évszak is.

Tavasszal a világosabb gyöngyházas pasztell színeket viseljük előszeretettel, nyáron már bátrabban nyúlunk az élénk, feltűnő színekhez is. Ősszel, az esős, borongós idő beköszöntével már inkább sötétebb színek kerülnek a körmökre, mint például a sötét piros vagy a barnás, terrakotta árnyalatok. Télen pedig a divatos bordó, lila, kék árnyalatai a befutók, amik tartalmazhatnak akár aranyló vagy ezüstös csillámokat is.