• iWIW
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • Vimeo
 • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Gelish - tartós lakkozás

 

Gelish lakkok Az utóbbi néhány évben a köröm- és kézápolás kultúrája nagyon sokat fejlődött hazánkban is. Fejlődtek a műköröm alapanyagok, egyre több forgalmazó cég jelent meg Magyarországon. Ez nekünk műkörömépítőknek és természetesen a szolgáltatást igénybe vevő Vendégeknek is nagyon jó hír. De még mindig vannak olyanok, akik a műkörmök helyett előnyben részesítik a természetes vonalat. Egyre népszerűbb lett a {HS:klasszikus manikűr mellett a körmöket ápoló japán manikűr. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik kedvelik a francia, illetve színes lakkozásokat. Sőt! :D

Most érkezett el számukra a Kánaán. Nem kell többé néhány naponta a megkopott lakkozás megújításával bajlódniuk otthon esténként a pihenés, relaxálás helyett. Megjelentek hazánkban a tartós lakkozást segítő zselés lakkok. Egyszerű a használatuk, mint a normál lakkoké, de mégis tartós az eredmény, mint a műkörmöknél. Kérhetünk teljesen egyszínű natúr lakkozást, vagy elegáns francia körmöket is. A merészebbek többféle piros és bordó árnyalatból válogathatnak. Míg az igazán vállalakozó kedvűek a merészebb színek közül vagy akár a nagyon sötét árnyalatokból is bátran választhatnak. Ezentúl nem kell attól tartani, hogy pár napig élvezhetik csupán a manikűrösnél gyönyörűen kilakkozott körmeik szépségét.

Amerikában már régóta nagyon népszerű a tartós lakkozás, nálunk is már régóta vártak rá a Vendégek. Több cég is megjelent szinte egy időben a piacon a zselés lakkokkal, így a körmöket szépítő és ápoló szakemberek bőséges kínálatból válogathatnak.

Én egy kaliforniai terméket, a Gelisht választottam, ahol mindjárt a bevezetéskor 48 színben lett elérhető az új termék. A cég hazai képviselője és forgalmazója nemrég egy workshopon ismertette meg az érdeklődőkkel gyakorlatban is a termékek használatát. Mivel ez egy új szolgáltatásnak számít, fontosnak tartom, hogy ne csupán megvegye a szakember, hanem igen is legyen tisztában az új anyag tulajdonságaival, pontos használatával és minden pozitív, valamint negatív tulajdonságával. Gelish - tartós lakkozás - két színben

Nagyon hasznos volt ez a gyakorlati felkészítő. Nem csupán az elkészítés technikájával ismerkedhettünk meg, de kaptunk nagyon sok hasznos információt a díszítési lehetőségekkel kapcsolatban is...

Előnyei

 • egyszerű, mint egy lakkozás
 • tartós, mint egy műköröm
 • hetekig hibátlanul megtartja a szépségét
 • nem kell a hosszan tartó száradási idő miatt várakozni
 • nem kopik
 • nem pattogzik le
 • nem repedezik A Gelish színmintája
 • nem veszít a fényéből
 • erős, ellenálló felület
 • erősíti a saját körmöket

A tartós lakkozás menete

 1. áztatás nélkül végzett manikűr
 2. természetes körmök előkészítése
 3. zsírtalanító, fertőtlenítő folyadékok felvitele
 4. alapozás
 5. szín felvitele tetszőlegesen 1 vagy 2 rétegben
 6. díszítés tetszőlegesen
 7. fedés

A fentiek alapján is látszik, hogy időben azért ez némileg hosszabb folyamat, mint egy hagyományos normál lakkozás. UV fényre köt ugyan, de azért mindenképpen jóval rövidebb ideig tart, mint pl. egy zselés műköröm elkészítése. De úgy gondolom, hogy minden Vendéget kárpótolni fog az, hogy megszűnik a hosszan tartó száradási idő miatti felesleges várakozás. A pár nap alatt megkopó színes lakkok nem éppen esztétikus látványa is már csak a múlt emléke lesz.

Gelish - tartós lakkozás - Red Roses A zselés lakkozás felszíne erősebb, kopásálló lesz, nem sérülékeny. Mivel ez egy ellenálló felület, ezért saját körmeink megerősítésére is bátran használhatjuk. Azoknak, akik idegenkednek a műkörömtől, illetve a körmük szép formája miatt nincs is rá szükségük, tökéletes megoldást jelenthet a várva várt tartós lakkozás.

Ha megunjuk a színét, vagy éppen olyan helyen kell megjelennünk, akkor otthon bátran és problémamentesen átlakkozható. Ez a lakkozás pedig acetonmentes lemosóval könnyedén eltávolítható.

Érdemes néhány szót ejteni az eltávolításáról is. Minden frissítés előtt le kell áztatni a teljes felületét. Ez mindenképpen érdemes szakemberre bízni. Egy speciális eltávolító folyadéka van a lakkzseléknek, amivel tulajdonképpen egy „dunsztkötésre” hasonlító kis fóliát tekerünk a körmök köré. Ennek segítségével a leoldás kb. 5-10 perc alatt kényelmesen elvégezhető.

A fentieken túl még talán a szolgáltatás áráról írnék néhány sort. Mivel ezeknek a „lakkoknak” az ára jóval magasabb, mint a hagyományos lakkoké, ezért valamennyivel a szolgáltatás ára is többe fog kerülni. De mérlegeléskor érdemes azt szem előtt tartani, hogy hetekig nem lesz gond a körmökkel, nem kell lakkozgatni, nem fog töredezni, nem szükséges otthon formázgatni sem. Elegendő lesz 2-4 hetente felkeresni a szalont és csak egyszer fog időkieséssel járni.