• iWIW
 • Facebook
 • Flickr
 • Twitter
 • Vimeo
 • RSS Feed
Itt is megtalálsz
Japán manikűr
 

Japán manikűr férfikézen A természetes köröm sok esetben nem csupán ápolást igényel, hanem táplálásra is szüksége van ahhoz, hogy a növekedése megfelelő legyen és ne repedezzen, töredezzen.

A japán manikűr Magyarországon 2003-tól igénybevető olyan körömápolási forma, ami korábban csak a japán arisztokraták számára volt elérhető. A japán manikűr során használt hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.

A japán manikűr alkalmazása során a természetes körömlemez visszakapja ragyogó fényét és rendszeres használatával elősegíthetjük az egészséges körömnövekedést. A kezeléstől a természetes köröm színe élénkül, méhviasztól pedig erősödik a köröm. Mivel a hatóanyag a körömlemezbe épül, így a kapott fény tartós marad, nem kopik.

A kezelés menete

 1. Első kezelésnél a finoman felbolyhozzuk a körömfelületet, hogy a hatóanyag jobban behatolhasson a körömrétegekbe. Rendszeres kezelésnél a bolyhozást csak az első alkalommal kell a teljes körömfelületen elvégezni, a további kezeléseknél csak a frissen lenőtt körömrészt kell bolyhozni.
 2. Japán manikűr férfikézen A félszáraz méhviaszból egy keveset eloszlatunk a körmön, majd egy szarvasbőr polírozó segítségével bepolírozzuk az anyagot a körömfelületbe, amíg a köröm fényleni nem kezd.
 3. Következő lépésként a port kis mennyiségben a körmön eloszlatva a krémnél leírtakhoz hasonló módon polírozzuk be egy másik tömbpolírozóval.
 4. Törlőkendővel letisztítjuk körmökről a felesleges anyagot.
 5. bőrtípusnak megfelelő tápláló, hidratáló krémezés
 6. lakkozás, díszítés igény szerint
 7. vitaminos ápoló olaj alkalmazása

Hatóanyagok

  méhviasz paszta (félszáraz krém) – gyógyhatású anyag, ami a bőr, illetve a köröm életerejének fokozására, kozmetikai hibák kiküszöbölésére és az öregedési folyamatok késleltetésére szolgálnak. Az élő és az élettelen természetben egyaránt megtalálhatóak.
  A gyógyhatású anyagok lehetnek természetes és mesterséges eredetűek. A Természetes gyógyhatású anyagok pedig lehetnek növényi, állati és ásványi eredetűek. Az állati eredetű anyagokat elsősorban tejből, tojásból és méhészeti termékekből nyerjük.
  A japán manikűr egyik legfontosabb hatóanyaga a méhviasz, amit a japán manikűrön túl elsősorban nappali- és bőrtápláló krémekben alkalmaznak még.

  talkum púder – a méhviasz hatóanyagot zárja a körömbe, továbbá a köröm védelmét és fényesítését hivatott ellátni.

Kinek javasolt a japán manikűr?

Annak, aki nem szeret lakkoztatni, mégis szeretné, ha körmei fényesek, csillogóak, egészségesek lennének töredező, lemezesen felváló körmök ápolására, erősebbé tételére műköröm eltávolítása után.