• iWIW
  • Facebook
  • Flickr
  • Twitter
  • Vimeo
  • RSS Feed
Itt is megtalálsz

Pedikür, manikür

 

Manikűr

A körmök hosszának rövidítését, formázását, valamint a körömlemezre letapadt bőrök eltávolítását foglalja magában. A manikűr végezhető klasszikus, áztatásos formában, vagy kevésbé igénybe vett kezek esetében alkalmazhatjuk a korszerű manikűrt. Utóbbinál nincs áztatás, hanem az erre a célra kifejlesztett bőroldó segítségével távolítjuk el a letapadt bőröket.

A manikűr elvégzése után használhatunk körömápolókat, körömerősítőket, polírozhatjuk, lakkozhatjuk, igény szerint díszíthetjük is a körmöket.

Pedikűr

A bőrkeményedések eltávolítását, a körmök hosszának rövidítését és formázását, illetve az esetleges egyéb problémák – például benőtt körömsarok, tyúkszem eltávolítása – kezelését jelenti. A pedikűr folyamatát mindig a vendég kikérdezésével és diagnosztizálással kezdjük, melynek során az esetleges ortopédiai, bőrgyógyászati elváltozásokat derítjük fel, valamint megállapítjuk a talp bőrtípusát. Ennek megfelelően kezdjük el a láb áztatását bőrpuhítót is tartalmazó vízben.

A megfelelő áztatási hatóidő letelte után eltávolítjuk a bőrkeményedéseket, rövidítjük és formázzuk a körmöket, továbbá igény szerint kezeljük az egyéb problémákat (benőtt körömsarok, tyúkszem, gombás köröm) is.

Amennyiben nincs semmilyen akadálya, abban az esetben a talpat, sarkat, lábfejet, lábszárat térdig megmasszírozhatjuk a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagos krémmel vagy olajjal, nyáron pedig akár lábhűsítő jégzselét (ice gel) is alkalmazhatunk.

Pedikűr és masszázs után igény szerint ápolhatjuk, erősíthetjük a körmöket, de akár igény szerint lakkozhatjuk, díszíthetjük is.